Allmänt

Teknik

Kändisar

Mode

Vi har testat dussintals bioprojektorer så att du inte behöver göra det.

Hannah Tralys - Forskare och testare på heltid på Trustmyreview - Skrivet den 13 FEBRUARY 2023

Även om du har en eller två bra tv-apparater kan du ta ditt underhållningsrum till nästa nivå med en hemmabio-projektor.Med en hemmabio-projektor kan du få en stor skärm för en bråkdel av priset för en stor tv, vilket kanske är det bästa.I det här fallet fokuserar vi mer på projektorer som är "on-the-go". Miniprojektorer kan installeras permanent eller halvpermanent, men för det mesta är de inte konstruerade för det.De placeras i princip där de behövs.

De bästa miniprojektorerna från 2023 är super ljusstarka, super vassa och kan ge dig en skarp och tydlig bild var du än behöver den. De kan även projicera från extremt korta avstånd med hjälp av smart linssteknik för enkel installation. Med trådlös kompatibilitet kan du till och med strömma innehåll utomhus för en filmkväll på storbildsskärm i trädgården. Oavsett om du letar efter den ultimata minibio-projektorn eller en liten projektor för barnrummet kan du säkert hitta något som passar dig.

Den största utmaningen är att hitta en bra balans mellan funktioner och storlek. Vi har redan talat om bärbarhet och storlek, men du måste också se till att det finns en fjärrkontroll, bra ljud och om det finns en väska och/eller kablar med eller inte.

Oavsett om du vill komma igång med en 4K-projektor, letar efter något som kan förbättra utseendet på HD-källor eller behöver något som du kan använda på språng, har våra experter granskat dussintals projektorer och vi har sammanställt några av våra favoriter.Här är de bästa miniprojektorerna du kan köpa idag 

Bästa projektor för hemmabio: NEXTAB PRO 4K

Med inbyggda högtalare, 4K-format, stöd för WIFI och bluetooth, justerbar skärm, stöd för 16770K-färger och stöd för flera enheter är detta en pärla! Det finns inte många som kan slå den! 

Projektorer gör utomhusbiokvällar enklare än någonsin, men de måste vara mindre och mer bärbara än projektorer för permanenta hemmabioinstallationer.

NEXTAB PRO är helt Wi-Fi-kompatibel, vilket ger dig omedelbar tillgång till Chromecast-kompatibla appar samt dina egna Netflix-, HBO- och Hulu-appar.Den här projektorn är kompatibel med flera enheter samtidigt och kan även användas som en Bluetooth-högtalare, vilket visar hur kraftfull högtalaren är.Skärmen kan justeras från 20 till 120 tum utan att förlora den högkvalitativa 4K-bildskärmen.

Den är kompakt och väger endast 1,5 kilo. Det är en attraktiv armatur och bildkvaliteten är mer än tillräcklig för filmkvällar utomhus.

Ljusstyrkan på 5 000 lumen ger den mycket ljusstyrka, särskilt i mörker, och kontrasten är mer än tillräcklig.

Det bästa av allt är att den erbjuder bättre ögonskydd än någon annan projektor på marknaden, vilket gör den mycket lämplig och säker för barn.
NEXTAB PRO 4K skulle inte behöva konkurrera med större hemmabio-projektorer, men som en utomhusprojektor som bärs och ställs in för filmkvällar utomhus är den nästan perfekt.

Den bästa projektorn för utomhusbio: NEXTAB SMART 4K PROJEKTOR

Denna lilla skatt har stöd för HD, 3D och 4K, kan användas via WIFI, bluetooth och skärmspegling och har ett inbyggt batteri! Den fungerar på väggar, tak och även som en utomhusprojektor! Vi är förvånade!

För den ultimata filmvisningen i hemmet finns det inget bättre än NEXTAB SMART 4k Pocket Projektor. Den stöder 4K-upplösning, HDR-innehåll och 3D via Nexcam 3D-smartglasögon samt skärmstorlekar på upp till otroliga 170 tum i diagonal.

Den har ett imponerande kontrastförhållande som tillsammans med 4K-upplösningen och bildprocessorn ger en helt fantastisk bild. Mycket få projektorer kan konkurrera med den.

Den här projektorn är lika stor som tre CD-boxar staplade på varandra, och på tal om CD-skivor har den ett mycket bra ljud för sin storlek. Den här projektorn kan också användas i taket, och inget kan slå den bildkvalitet som den erbjuder.

Till skillnad från andra projektorer som alltid måste anslutas för att laddas är den här projektorn trådlös och har ett inbyggt batteri på 7 000 mAh, vilket är bra eftersom du kan titta på en film i 2-3 timmar.

Du kan också ladda din telefon med batteriet, men det ger naturligtvis ännu mindre ström till projektorn. Vi gillar dock att se den här typen av mångsidighet hos enheter - du kan ansluta dina enheter via HDMI-ingången eller koppla in en USB-enhet för att visa foton och filmer.

Med det medföljande stativet kan du vinkla projektorn var du vill.Som standard är projektorns upplösning 1080p och även 4k beroende på källan. Detta ger dig en projektor som kan spela upp 4K-innehåll i nästan ursprunglig kvalitet till ett mycket lägre pris.Sammantaget är den här projektorn tillräckligt liten för att få plats i en jackficka eller en liten väska, vilket gör den idealisk för campare, vandrare eller vem som helst som vill ha med sig sin egen projektor.

Kontrollera tillgängligheten

N1-PROJEKTOR ÅR 2023 : NEXTAB Mini projektor

Liten projektor med TV-kvalitet! Den kan projicera både inomhus och utomhus, lampans livslängd är mycket lång och 1080p-bilden är mycket skarp. Dessutom kan den anslutas till alla dina enheter! För priset, vad väntar du på!

NEXTAB Mini projektor är ett utmärkt val för en projektor som passar perfekt för en avslappnad miljö. Den ger en skarp 1080p-bild, oavsett om du tittar på stora filmer eller intima tv-program, och ljudet är förvånansvärt bra för en så liten enhet. Den är mycket ljus och färgglad och lampan har en livslängd på 30 000 timmar, så du behöver inte byta glödlampor på länge.

Bästa skrivbordsprojektor: Epson Home Cinema 5050UB

Den har bra 4k-projektion, fullt stöd för HDR- och 3D-innehåll, men med en högre prislapp!

Det finns få projektorer, även bland de bästa, som hanterar 4K-innehåll på ett bra sätt, men om du inte är en purist kan du utöka din räckvidd från 4K-projektorer till projektorer som använder smart teknik för pixelförskjutning som visar en emulerad 4K-bild med hjälp av en källprojektion med lägre upplösning.

Projektorn är fortfarande tung och har sina egna nackdelar, men på det hela taget är den fortfarande ett bra alternativ.Epson Home Cinema 5050UB är en sådan 4K-projektor som erbjuder en fantastisk bildkvalitet med hög ljusstyrka och kontrast samt fullt stöd för HDR- och 3D-innehåll.

Bästa spelprojektor: Optoma UHD38

För spel behöver du den lägsta fördröjningen på ingången - den här har definitivt det!

Inte ens de bästa projektorerna är de bästa för spel, men det finns några riktigt bra projektorer för spel, och Optoma UHD38 gör anspråk på tronen som den bästa spelprojektorn av dem alla.Den har fullt stöd för spel i 4K och 1080p, har ett högt kontrastförhållande och en extrem ljusstyrka som gör att spelen ser ljusa, skarpa och färgglada ut.

Men det främsta försäljningsargumentet för den här projektorn är dess snabbhet och reaktionsförmåga. Den stöder uppdateringsfrekvenser på upp till 240 Hz (i 1080p) och dess inmatningsfördröjning kan vara så låg som 4,2 ms.

Det är snabbare än de flesta tv-apparater med inriktning på spel, vilket gör den till en utmärkt projektor för tävlingar.

Dess enda nackdel är det relativt långa kastavståndet, i kombination med minimal fysisk zoom eller objektivförskjutning, vilket innebär att du måste placera den ungefär halvvägs över skärmen för att få den bästa bilden. Digitala justeringar ger dig ett visst spelrum, men har en negativ inverkan på bildkvaliteten.

Bästa 8K-projektor: JVC DLA-RS3000

För ett pris på upp till 20 000 euro förväntar man sig mer av en projektor! Men varför spendera så mycket pengar på en projektor? Här är m

Det finns en del utmärkta 8K-tv-apparater, men om du vill ha något som är större än 70 tum måste du betala tiotusentals dollar för att få något bra. JVC DLA-RS3000 är den bästa projektorn som kan leverera en 8K-bild (motsvarande) med stor detaljrikedom, och det för mindre än 20 000 euro. Den är långt ifrån billig, men det är den senaste projektionstekniken, och det syns i varje aspekt av designen.

Den ger en ljus, levande bild med utmärkt kontrastförhållande och stöd för en bred färgskala. Den har omfattande motoriserade objektivförskjutnings- och zoomfunktioner, så den ger en nästan perfekt bild oavsett var i rummet den är placerad, och dess relativt korta minsta räckvidd innebär att du inte ens behöver stå på baksidan för att få en bra bild. Även om du inte tittar på 8K-innehåll är projektorns smarta funktioner mycket bra för att förbättra befintligt 1080p- och 4K-innehåll, särskilt när HDR är aktiverat.

Bästa projektor med kort räckvidd : Sony VPL-VW325ES 

Men för en projektor med kort räckvidd är det den bästa kvaliteten!

Vi skulle inte klassificera den som en billig projektor, men Sony VPL-VW325ES är utan tvekan den bästa projektorn du kan hitta för priset, en helt fantastisk enhet som har ett lämpligt pris.Kontrastförhållandet, som är den viktigaste aspekten av den totala bildkvaliteten, är långt överlägset alla andra projektorer som inte har ett mycket högre pris.

Sammanfattningsvis

Varje projektor har sina nackdelar, men efter att ha testat flera märken har vi kommit fram till att Nexcam är en av de mest kraftfulla och prisvärda miniprojektorerna på marknaden 2022.Med flera olika stilar och högkvalitativa uppgraderingar i varje stil är det helt enkelt oslagbart. 

Här är de bästa miniprojektorerna du kan köpa idag, och du kan läsa varför du ska välja var och en av dem:

  • Bästa projektor för hemmabio: NEXTAB PROJECTOR 4K
  • Den bästa projektorn för utomhusbio: NEXTAB SMART 4K PROJECTOR
  • N1-PROJEKTOR ÅR 2023 : NEXTAB Mini projector
  • Bästa skrivbordsprojektor: Epson Home Cinema 5050UB
  • Bästa spelprojektor: Optoma UHD38
  • Bästa 8K-projektor: JVC DLA-RS3000
  • Bästa projektor med kort kast: Sony VPL-VW325ES 

© 2022 Trust my Review